Service & verkstad

Vi vet vad mekaniska fel och stilleståndstid kan kosta. Våra flexibla lösningar hjälper dig att maximera din fordonstillgänglighet och dina affärer. Vi har auktoriserade verkstäder i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland.

Service på lastbil och buss

Det finns inte två verksamheter som är lika. Olika rutter, körstilar och miljöer påverkar slitaget på dina fordon. Vi skräddarsyr underhållsplaner som passar din verksamhet, säkrar maximal tillgänglighet, ökar produktiviteten och minskar störningarna i din dagliga verksamhet. Välkommen att boka service för lastbil och buss.

Service & verkstadstjänster

Service och reparation

Lastbilar, bussar, släp/trailer, motorer och påbyggnationer.
Vi utför service och reparationer på lastbilar, bussar, släp/trailer, industri– och marinmotorer samt påbyggnationer inklusive tillsynsplanering. Vi utför överflytt av påbyggnationer. Vi erbjuder även en korttidsuppställning och du skulle behöva lämna ditt fordon en kortare period.

Skadereparationer

Svetsning, ramrikt och stenskottslagning.
Vi utför aluminiumsvetsning, plast– och plåtreparationer, ramriktning av chassi och stenskottslagning. Vi byter även din vindruta vid behov. I vår skadeverkstad tar vi hand om allt från lätta släpfordon, transportbilar till tunga fordon.

Färdskrivarservice

2-årskontroll, lagring och nedladdning.
Hos oss får du en komplett färdskrivarservice. Vi utför 2-årskontroller på färdskrivare, verkstadsnedladdning av förarkort, tömning förarkort och lagrar din färdskrivardata. Om din färdskrivare skulle vara trasig byter vi ut den enkelt och smidigt, vår reservdelsavdelning har alltid färdskrivare i lager.

Inför besiktning

XTB, släckning av 2:or och fasta tider på bilprovningen.
Behöver du en tid för besiktning så vänder du dig till oss, vi har fasta tider på bilprovningen varje vecka. Vi erbjuder även XTB för dig som vill testa dina bromsar innan besiktningen. Om du får 2:or på besiktningen behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka till bilprovningen för att få dina brister godkända. Vi utför reparationen och släcker dina 2:or, oavsett märke. Släckningen kostar 750 kr exkl. moms där all pappershantering ingår. Kostnad för arbete och reservdelar tillkommer vid eventuella reparationer.

Fjärrdiagnos

Kontroll av felkoder och fordonsanalyser.
Vi kan enkelt göra en fjärrdiagnos av din Scania om du upptäcker att du har felkoder. Via ett enkelt knapptryck läser vi ut dina felkoder, oavsett var du befinner dig. Vi utför även fordonsanalyser.

Service hos Berners

Skräddarsydd för dig

Scanias servicelösningar utformas för dina individuella verksamhetsbehov för att säkerställa en hög tillgänglighet för din fordonspark

Optimerad tillgänglighet

Möjligheten att hämta data i realtid från anslutna fordon gör att vi kan erbjuda proaktiv och preventiv service som maximerar din tillgänglighet och driftekonomi.

Alltid i närheten

Vi har auktoriserade verkstäder i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Våra anläggningar är strategiskt placerade för hög tillgänglighet.

Alltid till hands för dig

Scania Assistance

Oavsett var du är finns Scania Assistance till hands dygnet runt årets alla dagar. Med ett telefonsamtal kommer du i kontakt med en professionell servicesamordnare som kan din Scania och talar ditt språk. Så om det oväntade skulle inträffa finns det alltid någon i andra änden som kan hjälpa dig.

Tryggt och säkert

Serviceavtal

Vårt omfattande urval av reparations- och serviceavtal har täckning för alla delar i ditt fordon så att du kan undvika oplanerade utgifter och maximera din fordonstillgänglighet.

Scania Fleet Management

Datadrivna fördelar

Med hjälp av Scania Fleet Management kan du få högre fordonstillgänglighet, bättre säkerhet och lägre driftskostnader.

Kontakta oss

Har du en fråga eller fundering? Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi så snart vi kan.

1. Ditt ärende
2. Anläggning
3. Kontaktuppgifter