Om Berners

Berners som bolag grundades 1925 och är idag en av Sveriges större privata återförsäljare inom Scania och Volkswagen Group med verksamhet i Jämtlands och Västernorrlands län.

Nytänkande och glädje formar vår framtid

Vår vision är att genom engagemang, respekt och ansvar bli det absolut mest attraktiva företaget för både medarbetare och kunder. Att genom nytänkande och glädje skapa framtiden tillsammans.

Ett par ord från VD

På Berners sätter vi dig som kund och användare av våra produkter och tjänster i fokus.

Vi vill vara din fordonspartner för hela din verksamhet. Vi är experter på allt som rör transporter och vi jobbar nära våra kunder för att hela tiden optimera våra kunders affär. Vi finns här för alla dina frågor och funderingar du kan ha runt ditt fordon och ägande. Välkommen att höra av dig!

Vi erbjuder ett stort utbud av Scanias lastbilar, bussar släp och påbyggnationer. Med de möjligheter som finns inom digitalisering har vi ett brett sortiment som kan underlätta för dig som kund i din vardag. Vi erbjuder finansiering av fordon, försäkringar och uthyrningstjänster som gör det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet.

Vår huvudsakliga marknad är Jämtland/Härjedalen och Västernorrland där vi har verkstäder i Östersund, Sundsvall, Sollefteå och Sveg. Därtill kan vi erbjuda karossreparationer och lackering där spetskompetensen framför allt ligger på tunga fordon, i synnerhet bussar på vår anläggning i Ås, Jämtland.

Kom gärna förbi på en kopp kaffe så vi kan prata om just din verksamhet och vad vi kan erbjuda dig som kund!

Marcus Nordqvist

VD

Historik

Från kontorsmaskiner till lastbilar

Det har hänt mycket sedan starten år 1925. Följ med på resan från radioapparater och kontorsmaskiner till eldrivna lastbilar och digitalisering.

Miljöarbete

Kvalitet & hållbarhet

Vårt miljöarbete ska präglas av att hela tiden bli bättre och vara öppna för förändringar i omvärlden.

Våra avdelningar

Tunga fordon

Berners Tunga Fordon AB verkar i Östersund, Sveg, Sundsvall och Sollefteå och är representant för Scanias modellprogram.

VD, Berners Tunga Fordon AB
Marcus Nordqvist

Personbilar

Berners Person- & Transportbilar AB finns lokaliserade till Östersund, Sundsvall, Härnösand, Sveg och Åre med försäljning av nya och begagnade bilar samt en väl utbyggd verkstads- och reservdelsförsäljning. Bolaget är återförsäljare för Audi, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda och SEAT. Därutöver har Berners ett stort serviceutbud avseende verkstäder, däck och bilvård. Vi har ett 100 procent miljötänk och tillhandahåller en av Sveriges miljövänligaste tvättanläggning i Sundsvall och Östersund.

VD, Berners Person- & Transportbilar AB
Pär Melin

Ledningsgrupp

Carina Svalstedt

Ekonomichef

Tomas Hammar

Försäljning Buss Norrland

Lina Olsson

Marknadschef

Christian Brorsson

Försäljningschef lastbil

Åke Henriksson

Servicemarknadschef

Daniel Westman

Servicemarknadschef/säljare

Torbjörn Norberg

Reservdelschef

Tomas Alfredsson

Servicemarknadschef Busscenter

Bettan Engström

Servicemarknadschef

Clara Söderberg

Digital affärschef