04 september 2023

Två av de mäktigaste kvinnorna i bilbranschen

Malin Svärd, Kvalité- & hållbarhetschef, och Agneta Andersson, HR-chef, är två av bilbranschens mäktigaste kvinnor 2023.

Malin och Agneta bland de mäktigaste i bilbranschen

Två av bilbranschens mäktigaste kvinnor 2023 jobbar på Berners. Agneta Andersson, HR-chef, och Malin Svärd, Kvalité- & hållbarhetschef, är båda med på den ärofyllda listan.

När MRF, tidningen Motorbranschen och Wayke för tredje året i rad presenterade sin lista över bilbranschens mäktigaste kvinnor fanns två Berners-medarbetare med på listan, Agneta Andersson, HR-chef, och Malin Svärd, Kvalité- & hållbarhetschef.

- Det är riktigt roligt att det arbete vi gör uppmärksammas. Man har sett Berners hållbarhetsarbete och allt vi gör kring miljö, arbetsmiljö, hållbarhet och social hållbarhet. Att vi är med på listan betyder att vi gör ett bra jobb. Det är extra kul att vi är med på listan båda två eftersom vi aktivt strävar efter att synka arbetet mellan våra avdelningar, säger Malin Svärd, Kvalité- & hållbarhetschef.

Juryn har bland flera hundra nominerade utsett de 100 mäktigaste. Urvalet har baserats på bred kompetens och uthållighet. De har tittat lite extra på kvinnor som axlar en traditionellt manlig position och har ett modernt ledarskap, samt om de påverkar många i sitt arbete. Storlek, omsättning och budget hos företaget de jobbar på har också varit viktigt, men inte lika avgörande.

Hela listan på Bilbranschens mäktigaste kvinnor 2023 hittar du här.

Förra året utsågs Berners digitala affärschef Clara Söderberg till Bilbranschens mäktigaste kvinna 2022 i kategorin ”Ungt stjärnskott”.