22 september 2023

Årets servicehjältar 2023

Två av Berners medarbetare är nominerade till Scania-utmärkelsen Årets servicehjältar 2023.

Två av Berners medarbetare är nominerade till Scania-utmärkelse

Under sommaren samlade Scania in nomineringar av medarbetare som är värda att lyftas lite extra. Vi är otroligt stolta och glada att berätta att två av våra medarbetare är med bland de fem finalisterna, Erik Scherman och Gudrun Lähetkangas på Berners Tunga fordon i Östersund.

Alla våra medarbetare i serviceorganisationen är en stor anledning till att transporterna i samhället rullar dagligen och åkerier runt om i Sverige är lönsamma. Dessa medarbetare ger Scanias lastbilar och bussar längre livslängd, mindre klimatpåverkan och våra kunder en högre tillgänglighet. Varje minut stillastående inne på en verkstad räknas, och ett effektivt och noggrant jobb är nyckeln till en välfungerande service.

Flera fina nomineringar har skickats in där Scania har fått ta del av berättelser från serviceverkstäder runt om i landet. Och juryn har nu valt ut fem finalister, och det är dags för dig att rösta på vem som ska bli årets vinnare och bli 2023 års Servicehjälte.

Vi är väldigt glada och stolta över att två av fem nominerade jobbar hos oss på Berners. Här är våra nominerade kollegor:

Erik Scherman och Gudrun Lähetkangas på Berners Tunga fordon i Östersund är nominerade till Årets servicehjältar 2023.

Erik Scherman och Gudrun Lähetkangas på Berners Tunga fordon i Östersund är nominerade till Årets servicehjältar 2023.

Erik Scherman, verkmästare, Berners Tunga Fordon Östersund.
Motivering: ”Erik erbjöd sig att möta upp kunden efter arbetstid vid norska gränsen för att leverera bilen.”

Erik Scherman är verkmästaren som ställer upp för sina kunder. Något som talar för detta är den gången en kund från Norge kommer in med växellådshaveri. Den var tidigare bytt i vår verkstad så något hade gått galet. Då visade Erik att han verkligen är serviceminded, han erbjöd sig att möta upp kunden efter arbetstid vid norska gränsen för att leverera bilen. En riktig sann Servicehjälte.

Gudrun Lähetkangas, reservdelspersonal, Berners Tunga Fordon Östersund.
Motivering: ”Både kollegor och kunder älskar henne och brukar säga; det kommer aldrig gå utan Gudrun."

Gudrun Lähetkangas arbetar som reservdelspersonal på Berners Tunga fordon Östersund Fyrvalla. Där jobbar hon i mottagningen och tar emot kunder på plats och över telefon samt sköter beställningar och tar emot varor. Hon ställer alltid upp och gör sitt yttersta för att hjälpa kunderna, hon är en klippa. Både kollegor och kunder älskar henne och brukar säga; det kommer aldrig gå utan Gudrun.

Röstningen pågår fram till och med 30 september. Så gå in och rösta på din favorit via röstningsformuläret.