13 januari 2023

Ny hållbar anläggning

Markens yta är på cirka 35 000 kvadratmeter och kan liknas vid sju fotbollsplaner.

Storsatsning i Verksmon, Östersund

Vi expanderar och etablerar vår verksamhet inom Tunga fordon i Verksmon i Torvalla, granne med Woolpowers nya fabrik.

Allt för att stå väl rustade inför samhällets och transportsektorns stora utmaningar och möjligheter. Ambitionen är att skapa ett fossilfritt samhälle med inriktning på alternativa drivmedel såsom biogas och elektrifiering.

- Vår verksamhet har bedrivits i nuvarande lokaler på Fyrvalla i Östersund sedan 2007, i ett område och i lokaler som har varit väl lämpade. Nu har vi växt ur lokalerna och Östersunds kommun har varit mycket behjälpliga med att hitta en lämplig ny lokalisering av verksamheten. Det ger också möjligheten för Trygghetens Hus på Fyrvalla att utveckla sina viktiga funktioner, berättar koncernchef Stefan Rasteby. 

Den nyetablerade anläggningen är planerad tillsammans med Scania Sverige och kommer att ligga i framkant avseende förnyelsebar energi och hållbart byggande. Nu kommer vi att kunna anställa fler tekniker och specialister successivt.

- Det känns otroligt kul att kunna erbjuda våra anställda nya lokaler anpassat för just vår verksamhet nu och för framtiden. Vi vill skapa attraktiva arbetsplatser med en fin arbetsmiljö där alla trivs, säger Marcus Nordqvist, VD Berners Tunga fordon.

Markens yta är på cirka 35 000 kvadratmeter och kan liknas vid sju fotbollsplaner. Vår plan att påbörja byggnation av en ny modern och hållbar lastbilsanläggning under 2023.

Den nya anläggningen i Östersund kommer att ha ljusa och luftiga lokaler. En fin arbetsmiljö där alla kan trivas.

Den nya anläggningen i Östersund kommer att ha ljusa och luftiga lokaler. En fin arbetsmiljö där alla kan trivas.