02 maj 2024

Byggklart för Berners stora framtidssatsning!

Pressrelease 2024-05-02

Tillsammans med Scania Sverige har Berners planerat och projekterat en anläggning för tunga fordon som kommer att ligga i framkant avseende förnyelsebar energi, arbetsmiljö, mobilitet och
hållbart byggande. Nu är det dags för byggstart i Verksmon/Torvalla i Östersund.

"Vi är oerhört glada att kunna genomföra detta projekt, som är viktigt för både Berners- och regionens utveckling", säger Berners Tunga Fordons VD Marcus Nordqvist.

"Vi är också glada att kunna göra det tillsammans med det börsnoterade fastighetsbolaget NP3 och det lokala byggföretaget Nyman & Wänseth", säger Nordqvist. Den nya anläggningen för Berners Tunga Fordon/Scania kommer att stå klar innan årsskiftet 2025/26, som final på 100-årsfirandet för Berners-koncernen. Då flyttar Berners tunga fordon från nuvarande lokaler på Fyrvalla till en ny toppmodern anläggning.

"Vi gör denna satsning för att stå väl rustade inför samhällets- och transportsektorns stora utmaningar med ambitionen att skapa ett fossilfritt samhälle, där vi kommer att arbeta med nya drivmedel såsom biogas och el", säger Marcus Nordqvist.

Nuvarande medarbetare kommer att flytta med till den nya anläggningen där även tekniker och specialister successivt kommer att nyrekryteras.


För mer info:

Koncernchef, AB Berner & Co 

Stefan Rasteby 

Tel 070-676 00 69

VD Berners Tunga Fordon AB

Marcus Nordqvist

Tel 070-622 99 01