Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

VD-BYTE

BERNERS TUNGA FORDON AB

BÖRJE HÖGLUND – AVGÅENDE VD

Dags att summera ett arbetsliv som har haft en röd tråd – Scania. I en Scania, på Scania eller med Scania. De sista 15 åren som VD för det då nystartade Berners Tunga Fordon.

Jag är stolt att under alla år fått arbeta med varumärket Scania. Visst har det genom årens lopp funnits utmaningar. Vi som varit med under dessa 40 år kommer nog ihåg många av dem.

Jag är stolt över den styrka varumärket har idag. Vi har en ny produkt som introducerats, oerhört bra mottagande när det gäller både kvalitet och ekonomi. Idag förväntas vi i större utsträckning leverera en helhetslösning med fokus på ekonomi och tryggt fordonsägande. Jag vill påstå att det har hänt mer de sista 7 åren, jämfört med de första dryga 30 åren. Uppkopplade fordon och allt som det ger möjligheter till. Andra tjänster som vi idag kan erbjuda. Det gör att vårt arbete inom Berners Tunga Fordon idag är väldigt annorlunda. Det är också en förändring som jag är säker på, kommer accelerera.

Vi har under senare år byggt en ny organisation med många medarbetare på nya roller, mogna att anta dessa nya utmaningar. Vi har också under de 15 år Berners Tunga Fordon existerat, flyttat in i tre nya anläggningar – 2004 i Sollefteå, 2007 i Östersund och 2018 i Sundsvall.

Jag summerar mina 15 år som händelserika, utmanande och samtidigt med mycket glädje. Många spännande diskussioner både internt i företaget och med våra kunder och leverantörer.

Det känns skönt att lämna över företaget med alla härliga medarbetare till en efterträdare som jag känner ett stort förtroende för. Min kontakt med branschen kommer sannolikt fortsätta. Ett stort tack och ett väldigt starkt lycka till!

Börje Höglund VD Berners Tunga Fordon AB

MARCUS NORDQVIST – TILLTRÄDANDE VD

Det är med stor glädje och förväntan som jag antagit ut- maningen att få leda Tunga Fordon AB inom Berners- koncernen. Jag ser fram emot att axla VD-rollen på en så kompetent och respekterad organisation som Berners Tunga Fordon AB.

Branschen står inför många spännande utmaningar där jag bland annat ser servicemarknaden som en central del i Berners Tunga Fordons erbjudande till våra kunder. De möjligheter som finns i och med uppkopplade fordon är en resa som jag ser fram emot av vara en del av för att ytterligare stärka våra kunders framgångar och lönsamhet.

Jag är född och uppvuxen i Sundsvall och kommer närmast från Permobil AB där jag haft olika ledaruppdrag inom försäljning, service, produktion och produkt- ledning. I mina tidigare uppdrag har jag haft förmånen att arbeta utomlands (3 år i Tyskland och 3 år i Kina). Bor numera i Sundsvall tillsammans med två barn, 14 och 10 år och fritiden ägnar jag gärna åt familjen och olika sportaktiviteter.

Då jag tillträder den 1 februari kommer jag att lägga mycket tid att träffa så många av er som möjligt och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med våra kunder, medarbetare och leverantörer.

Marcus Nordqvist Tillträdande VD Berners Tunga Fordon AB

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.