Scania

Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

Slå det om du kan.

Scania utsedd till Green Truck femte året i rad.

Inofficiellt världsmästerskap.

För femte året i rad har en Scania utsetts till ”Green Truck”, en eftertraktad tysk utmärkelse för lastbilstillverkare. Priset bygger på ett presstest som två ledande tyska facktidskrifter ligger bakom, ett test som under åren har utvecklats till något av ett slags inofficiellt världsmästerskap när det handlar om transporteffektivitet för långtradare.

− Orden som kommer för mig ”total framgång” och ”kundvärde”, säger Stefan Dorski, Senior Vice President och global chef för Scania Trucks, som en första reaktion på nyheten om Scanias senaste triumf i Green Truck och det faktum att Scania har för­vandlat övriga branschen till ständiga tvåor.

− Det ska egentligen inte vara möjligt att vinna den här utmärkelsen fem år i rad, ändå är det just det vi har gjort. Jag ser det som det definitiva beviset för att Scanias drivline­teknik verkligen hjälper våra kunder i deras ständiga strävan att hitta den bästa totala drifts­ekonomin.

”Green Truck” arrangeras av de båda tyska facktidskrifterna ”Trucker” och ”Verkehrs­-Rundshau” och 2021 års upplaga var inte mindre krävande än tidigare år. Man stipu­lerade en tågvikt på 32 ton och en motoreffekt på upp till 430 hk för de fordons­kom­binationer som skulle ta sig an den drygt 340 kilometer långa teststräckan strax norr om München. Scania ställde upp med en R 410 dragbil som lyckades prestera ett resultat som lämnade de övriga deltagarna bakom sig: snittförbrukningen landade på 23,53 liter/100 km och snitthastigheten låg på 80,6 km/h, ett mycket starkt resultat med tanke på att delar av teststräckan är klart utmanande med kuperad terräng.