Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

Framtiden är Super.

Scania Super - en teknologisk peak beträffande förbränningsmotorer för tunga lastbilar.

Nya Super-motorer.

canias nya Super-motorer erbjuder mer tillgänglighet, fler mil, mindre under­håll och reducerad vikt. Super-motorerna är kärnan i de nya drivlinor som totalt ger 8 procent sänkt förbrukning. Egenskaperna kan te sig motsägelsefulla men är det inte, allt handlar om djup kunskap och målmedveten utveckling. Magnus Henriksson är Chief Engineer för Scanias raka motorer och den som guidar genom de finare detaljerna beträffande huvuddragen i de tekniska lösningarna. Med fyra Super-motorer och två Scania Opticruise-växellådor att välja bland blev den bästa lastbilen precis ännu lite bättre.

Bild för Nya Super-motorer.

− Att få utveckla en helt ny motorplattform av den här magnituden är en en-gång-i-livet-upplevelse för de flesta motoringenjörer, säger Ola Henriksson. Ola är Chief Engineer och är den inom Scania som har lett projektet och utvecklingsprocessen under drygt fem års tid.

Bild för

Att utveckla en ny motorplattform som Super från grunden handlar om att kombinera en mängd befintliga erfarenheter med nya sätt att lösa saker och ting. Vissa mål är givna, som låg vikt, men under utvecklingsprocessen bidrar tusentals små och stora beslut till att forma det slutliga resultatet. Scanias ingenjörer hade dessutom tuffast tänkbara riktmärke att utgå från – Scanias tidigare motorplattform med internbe­teckningen DLU har visat sin marknadsledande kapacitet i hundratusentals kund­fordon runt om i världen och har gått segrande ur hundratals bränsletester i media.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.