Scania

Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

Ny vinst för Scania!

Det var i årets upplaga av det prestigefyllda, tyska testet ”Green Truck Award” som Scania R 500 segrade med god marginal.

Från München till Nürnberg.

Testet som lastbilarna genomgår i testet Green Truck Award Testet fokuserar på lägsta bränsleförbrukningen, som tillsammans med tillhörande miljöeffekter i kombination med högsta snittfarten är uppskattade egenskaper bland kostnads- och miljömedvetna åkare.

Green Truck Award arrangeras av de tyska facktidningarna VerkehrsRundschau och Trucker och ekipagen körs under strikta former mellan München och Nürnberg.

Scanias R 500 hade under den 25 mil långa teststräckan en snittförbrukning på 24,92 liter/100 km och en snittfart på 79,91 km/h, vilket gav en marginal till tvåan på drygt 0,4 liter per varje 100 km.

Bild för Från München till Nürnberg.

Att vinna tester är inget nytt för Scania som de senaste åren har prisats i hundratals tester och av oberoende journalister runt om i Europa i samband med genomförda bränsletester. Avståndet till konkurrenterna har ökat ännu mer sedan den nya lastbilsgenerationen introducerades hösten år 2016.