Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

Ny drivlina för buss

Minskad bränsleförbrukning i stan med ny drivlina.

Upp till 19% reducerad bränsleförbrukning.

För bussoperatörer är bränslet en av de största kostnadsposterna. Därför är det viktigt att välja rätt buss för varje uppgift. Scanias nya bussgeneration med förbränningsmotorer ger upp till 19 procent reducerad bränsleförbrukning.

– Vi vet att miljöaspekten är viktig när våra kunder väljer fordon, säger Anna Gustavsson som är produktchef på Scania med ansvar för stads­ och förortsbussar i Europa. Och eftersom ett fordons koldioxidutsläpp är direkt kopplade till bränsleförbrukningen innebär en bränslebesparing också att utsläppen minskar.

Lägre vikt är positivt.

Flera förbättringar på Scanias stadsbussar bidrar till den sänkta bränsleförbrukningen. – Onödig vikt kostar alltid bränsle. Därför har vi gjort stora viktbesparingar på den nya generationen. Med Scania Citywide LF minskar vikten med cirka 1 000 kilo och med Scania Citywide LE sparas cirka 400 kilo i vikt.

Förbättrade motorer.

Samtliga motorer har uppdaterats och uppgraderats för den nya bussgenerationen och justerats för högre vridmoment vid låga varvtal, vilket minskar växlingarna och ger en tystare, bekvämare gång. – 7­litersmotorn och hela drivlinan är perfekt lämpade för stadsdrift, säger Anna Gustavsson.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.