Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

Flytten närmar sig.

Berners nya anläggning i Birsta har en tomtyta på 37 400 m² och i en byggnad på 7500 m2 kommer både Tunga fordon och VW Transportbilar att flytta in.

Flytten närmar sig för Berners anläggning i Birsta.

Den största investeringen i Berners historia har lett till en ny anläggning i Birsta för Berners Tunga fordon och Volkswagen transportbilar. Anläggningen som är belägen på Birstavägen 7 har en tomtyta på 37 400 m² och i en byggnad på 7500 m2 kommer både Tunga fordon och VW Transportbilar att flytta in. Anläggningen kommer att ge kunderna en ökad tillgänglighet i moderna och mer funktionella lokaler.

- Anläggningen byggs i skepp med en längd på 36 meter istället för 32 meter vilket gör att vi eventuellt kan ta emot större fordon framåt. Tar vi in lastbilar utan släp kan det bli upp till tre efter varandra. säger Börje Höglund VD Berners Tunga Fordon.

Anläggningen kommer inte bara inrymma verksamhet för lastbilar och bussar. Volkswagen Transportbilar kommer också att flytta in i lokalerna i början av nästa år.

- Genom att flytta in i samma lokaler som Tunga fordon kommer vi underlätta för kunderna genom att samla hela transportbilsaffären. På den nya anläggningen kommer utbudet att vara komplett för kunden. Vi kan nu erbjuda alltifrån den mindre transportbilen upp till lastbilar och bussar under samma tak, säger Ingemar Persson Märkeschef, Volkswagen Transportbilar.

Toppmodern anläggning ur ett hållbarhets- och miljöperspektiv.

Hela anläggningen har ett slutet vattensystem som gör att inga kemikalier släpps ut. Det är samma system som finns installerat på personbilssidans automattvätt, som i år fick Sundsvalls kommuns miljöpris. Anläggningen har även solceller som levererar 90 kW, bergvärme och extra isolering.

- Vi skulle kunna bygga anläggningen några miljoner billigare om vi inte hade tagit med miljöperspektivet. Men för mig och Berners är miljö och hållbarhet viktigt och vi satsar på hållbara anläggningar då vi vill ta ett ansvar för framtiden, säger Stefan Rasteby, koncernchef, Berners.

Flytten sker i slutet av året och den stora invigningen kommer att ske i mars/april år 2018.

Kontakt.

Stefan Rasteby, Koncernchef, Berners
Tel: 063-57 47 10
Mobil: 070-676 00 69
[email protected]
www.berners.se

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.