Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

Bergkvarabuss väljer elbussar.

Scania har fått förtroendet att leverera sex depåladdade elbussar till Bergkvarabuss för operatörens nya uppdrag i Strängnäsområdet för Sörmlandstrafiken.

Elbussar för trafiken i Strängnäs.

Scania levererar även en komplett laddinfrastruktur och en systemlösning för optimering och uppföljning av bussarnas drift och laddning.

– Resenärerna i Strängnäs kommer att erbjudas klimatvänliga bussar från Scanias helt nya bussprogram som inte bara har den senaste tekniken utan även ger en ökad komfort, säger Staffan Karlsson, vice VD på Bergkvarabuss. För resenärerna innebär eldrift en ny upplevelse med ännu tystare och jämnare gång vilket vi förväntar ska ge fler nöjda resenärer.

Scanias nya generation låggolvsbussar Scania Citywide LF kännetecknas av lägre vikt för ökad passagerarkapacitet, en luftig och inbjudande interiör samt en nyutvecklad förarplats för optimal ergonomi.

Scania har haft elbussar i drift i Sverige sedan 2018, främst i Östersund, och nya leveranser av bussar pågår just nu. I Östersund är har bussarna så kallad pantografladdning. Bergkvarabuss har dock valt en annan lösning med laddning i sin bussdepå. Bussarna har en batterikapacitet på 330 kWh och laddas i depån med upp till 150 kW. Laddinfrastrukturen levereras i samverkan med LaddAlliansen Nordic AB och Kempower Oy.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.