Sök efter

  • Streamline
  • Lina
  • Arbetsbelysning
  • Färdskrivartjänster
(Tryck på Esc för att stänga)

200 lastbilar till Svenska försvaret.

I Försvarsmaktens största fordonsupphandling sedan början av 2000-talet ska Scania leverera 200 lastbilar under 2022.

Underhållsfordon.

Affären är värd drygt 300 miljoner kronor. Beställningen omfattar 200 Scania P 460 6x4*4 lastväxlare och 25 trucktransportkärror med laddmöjligheter för eltruckar under färd. Beställningen har gjorts utifrån ett befintligt ramavtal men i förnyad konkurrens. Leveransen sker till Försvarsmakten Logistik och Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband samt för att täcka behovet av underhållsfordon i logistikkedjan för samtliga förband.

– Försvarsmaktens fordonsflotta är ganska ålderstigen och det finns ett behov av förnyelse, säger Stefan Pålsson, projektledare på Försvarets materielverk (FMV), som ansvarar för Försvarsmaktens upphandlingar. Framöver kommer försvaret att växa och då kommer det att finnas ett ökat behov av fler fordon men denna beställning är huvudsakligen för att omsätta fordonen. De 3-axliga lastbilarna med två drivna axlar och en stödaxel ska kunna köras i lättare terräng men är i princip standardfordon. FMV har dock satsat på säkerhetstillval, som till exempel sidokrockkudde.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.